Tagasi tavalisse
Lavastaja

Alissija-Elisabet Jevtjukova

Laval

Aase Saareväli
Andrus Karnau
Eva Aadamsoo
Heigo Kendla
Kaidi Sits
Katrin Adamson
Kersti Tute
Mari Kendla
Mariliis Tute
Marje Talvis
Sigrid Veske

Lava taga

Piret Roberg

mis-asi-see-on-haapsalu-teatristuudio-proovisaalis-alissija-jevtjukova-20240407-photo-piret-roberg-5932

Inimene on justkui jumalaks saamas: üha võimsamaks, üha targemaks, üha tugevamaks

Ja kui me oleme see mäng,
kas me polegi siis inimesed?

Me oleme imepisikesed mängunupud universumi mängulaual

mis-asi-see-on-haapsalu-teatristuudio-proovisaalis-alissija-jevtjukova-20240407-photo-piret-roberg-5896

See ju olengi mina!

Mängleva kergusega liigun koha poole, kuhu mind on kutsutud vaatama ühte etendust. Ma pole seal varem käinud, väliselt tundub kõik kuidagi räämas ja mahajäetud, aga sisenedes olen lummatud selle salapärast ja maitsekusest. Etendus algab. Lavale tuleb inimene. Ta näib mulle kohutavalt tuttavlik, aga ma ei suuda meenutada, kust ma teda tean. Ta hakkab tantsima ja ka see tants on mulle tuttav. Ma tean täpselt, milline on järgmine liigutus, milline on järgnev pilk. Ühel hetkel ta heidab seljast oma riided ja siis ma saan aru...

”Mõttesfääris jäävad absurd ja perverssus maailma peremeesteks ning nende ülemvõim peatub vaid lühikesteks perioodideks”

/ A. Camus /

kummardab